"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/302996\/themes\/182793\/v\/2171143\/assets\/author2.jpg?20240104153100"

Reinigen JURA E4 in twee simpele stappen met reinigingstabletten

2 Augustus 2024
Reinigen JURA E4 in twee simpele stappen met reinigingstabletten
Daniel
Daniel
Expert
Hoe reinig je het beste je JURA E4 apparaat? In deze blog leggen wij het je uit! Onderaan deze pagina vind je de bijbehorende instructievideo.

Als eigenaar van een JURA E4 apparaat wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Om deze reden is het belangrijk om je koffiemachine regelmatig te reinigen, hiermee verwijder je koffieresten die na het malen van de bonen in je apparaat terecht komen.

Wij adviseren om je JURA E4 maandelijks te reinigen met een reinigingstablet die geschikt is voor je apparaat.

Voor de JURA E4 hebben wij twee geschikte tabletten uitgekozen, dat zijn:

De JURA reinigingstabletten 3in1. Deze reinigen, verzorgen en beschermen je apparaat. Ook kun je de Eccellente Reinigingstabletten 2in1 - 25 stuks geschikt voor de JURA E4 gebruiken. Deze reinigingstabletten maken je machine volledig schoon van binnen en "coat" de binnenkant van het apparaat met een beschermende laag. De Eccellente 2in1 reinigingstabletten voor JURA zijn extra scherp geprijsd. 

 

Het reinigen van je JURA E4 apparaat in twee simpele stappen

Wat heb je nodig?

  • Het waterreservoir moet volledig gevuld zijn.
  • Eén reinigingstablet.
  • Een kom, schaal of een beker om het water op te vangen.

Instructie

De eerste stap is het activeren van het reinigingsprogramma. Brand er geen lichtje dat er een reinigingscyclus nodig is? Dan kun je het reinigingsprogramma handmatig starten met de onderstaande stappen. Brandt het lampje wel? Sla dan de onderstaande vier stappen over.

1)Druk op het tandwiel symbool.
2)Vervolgens druk je op de "grote koffie" knop om omhoog te scrollen naar het reinigingssymbool.
3)Houdt de knop van de "koffieboon" vijf seconden ingedrukt.
4)Het lichtje van de lekbak gaat nu branden, leeg vervolgens de lekbak en plaats deze terug in de machine. Plaats hierbij ook de schaal, kom of beker terug onder de koffie uitloop.

De tweede stap is het activeren van het reinigingsprogramma wanneer het lampje van de reinigingscyclus brandt. 

1) Houdt de knop van de "koffieboon" vijf seconden ingedrukt. Nu moet het lampje van de reinigingscyclus gaan knipperen. Dit betekent dat het reinigingsprogramma is geactiveerd.
2) Werp nu een Eccellente reinigingstablet in het vakje voor de voorgemalen koffie.
3) Druk vervolgens eenmaal op de "koffieboon" knop. Nu branden er drie koffieboontjes en het symbool van het reinigingsprogramma knippert op de display van je JURA E4 apparaat. De machine is nu begonnen met het reinigen. Het reinigingsproces duurt even, dus neem hier even wat geduld en tijd voor. 
4) Als het reinigingsproces bijna is afgerond gaat het lampje van de lekbak knipperen. Leeg de beker, schaal of beker en de lekbak. Plaats de lekbak terug in je apparaat en het reinigingsproces is afgerond! 

Je apparaat is volledig gereinigd! Je JURA E4 apparaat vraagt ook regelmatig om een ontkalkingsbeurt of waterfilter. Voor het ontkalken van je apparaat kun je onze Eccellente ontkalkingstabletten voor JURA gebruiken. Ook hebben wij een waterfilter wat geschikt is voor je JURA E4 apparaat. Namelijk het Eccellente Grey+ waterfilter, lees onze blog over de JURA E4 & ENA4 - gebruik van Eccellente Grey+ waterfilter.

 

Reinigingsproces instructievideo JURA E4 reinigingstabletten

Bekijk hier de video van expert Daniel

Heb je nog vragen over het reinigen van je JURA E4 machine? Neem gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder.