"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/302996\/themes\/182793\/v\/2171143\/assets\/author2.jpg?20240104153100"

Zo geef je jouw koffiemachine weer een glanzend schone buitenkant

21 Oktober 2024
Zo geef je jouw koffiemachine weer een glanzend schone buitenkant
Daniel
Daniel
Expert
Een koffiemachine verstop je niet in een keukenkastje, want die heb je waarschijnlijk duidelijk zichtbaar in de keuken staan, om een heerlijke kop koffie te bereiden. Met het gebruik van je machine krijg je vlekken, vingerafdrukken, stof of kalkdruppen aan de buitenkant en daar wil je natuurlijk snel van af! In dit blog lees je hoe je dit eenvoudig schoonmaakt.

Voorbereiding

Schakel de koffiemachine uit en koppel hem los van de stroom, hiermee maak je het veilig om de machine te reinigen. Pak de benodigdheden voor het reinigen:
- zachte reinigingsdoek
- reinigingsmiddel, zoals DeLonghi Eco MultiClean
- reinigingsborstel, zoals Eccellente Reinigingsborstel

 

Stap 1:

Neem een zachte doek die geschikt is voor het reinigen van je koffiemachine of vaatdoek en maak deze vochtig (niet nat). Gebruik een speciaal reinigingsmiddel dat geschikt is voor huishoudelijke apparaten zoals DeLonghi Eco MultiClean. Poets de machine voorzichtig op aan de buitenkant, totdat alle viezigheid en vlekken zijn verdwenen.

 

Stap 2:

Maak je machine droog met een schone en droge doek zoals een theedoek. Hiermee verwijder je eventueel achtergebleven waterstrepen of resten van het multi-clean reinigingsmiddel.

 

Stap 3:

Rag de koffieuitloop schoon met een reinigingsborstel die hiervoor geschikt is. De Eccellente Reinigingsborstel beschikt over rubberen uiteinden waardoor deze je machine niet beschadigen of krassen achterlaten.

Door deze stappen geregeld te volgen blijft je koffiemachine prachtig netjes en schoon aan de buitenkant!

 

Nog 4 handige tips

Tip 1: Reinig regelmatig (bijvoorbeeld wekelijks) om je machine schoon en glanzend te houden! Hiermee voorkom je de opbouw van vuil en vlekken.

Tip 2: Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen (zoals middelen die bleek bevatten) of een schuurmiddel, omdat deze schadelijk zijn voor je koffiemachine.

Tip 3: Reinig de zetgoep (brewing unit) van je koffiemachine met Eccellente Reinigingstabletten, hiermee verwijder je koffieresten en koffieolie uit je koffieapparaat. Regelmatige reiniging geeft de beste bereiding van je kop koffie!

Tip 4: Heeft jouw koffiemachine een stoompijpje of melkopschuimer? Reinig deze regelmatig met Eccellente Melksysteem Reiniger om melkresten en melkvetten te verwijderen voor het lekkerste melkschuim uit een hygiënisch schoon melksysteem.