"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/302996\/themes\/182793\/v\/2171143\/assets\/author2.jpg?20240104153100"

Hazelnoot - chocolade koekjes recept

10 Oktober 2024
Hazelnoot - chocolade koekjes recept
Daniel
Daniel
Expert
Geniet jij ook zo van koek bij de koffie? Chocolade en hazelnoot zijn een geweldige combinatie, probeer dit heerlijke recept eens uit en smul van deze heerlijke koekjes.

Geniet van heerlijke Hazelnoot Chocolade Koekjes, erg lekker bij een kop koffie!

 

Ingrediënten

- 200 gram tarwebloem
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram poedersuiker
- 150 gram koude roomboter
- 1 eidooier
- zout
- pumpkin spice of speculaaskruiden
- 200 gram pure chocolade
- 150 gram hazelnoot-chocoladepasta

 

Instructies

Volg de volgende stappen:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Rooster de hazelnoten in ongeveer 12 minuten goudbruin.
  3. Laat de hazelnoten helemaal afkoelen.
  4. Hak 75 gram hazelnoten zeer fijn. Laat 25 gram noten wat grover, dit is voor bovenop de koekjes.
  5. Doe de bloem, boter, snuf zout, snuf pumpkin spice of speculaaskruiden, eidooier, poedersuiker en 75 gram fijngehakte hazelnoten in een kom en kneed er een samenhangend, glad deeg van.
  6. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 mm.
  7. Leg het deeg voor ongeveer 1 uur in de koelkast.
  8. Steek zoveel mogelijk vormpjes uit het deeg.
  9. Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
  10. Laat de koekjes helemaal afkoelen.
  11. Verdeel de hazelnoot-chocoladepasta over de helft van de koekjes.
  12. Leg de andere helft van de koekjes er op en druk ze voorzichtig aan.
  13. Breek of hak de pure chocolade in kleine stukjes en smelt de chocolade.
  14. Dompel de koekjes voor de helft in de chocolade en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  15. Strooi de hazelnoten over de chocolade.
  16. Laat de chocolade uitharden.

 

Tijd om te smullen van deze heerlijke koekjes!