Wat heb je nodig?
1,25 liter room (35%)
100 gram fijne kristalsuiker
75 gram pure/donkere chocolade 92% cacao
200 gram sterke koffie
4 blaadjes gelatine
Eventueel voor het versieren 4 suikerpopjes (bijvoorbeeld van Dille & Kamille)
Hoe maak je het klaar?
- Week 2 gelatineblaadjes in koud water. Verwarm ondertussen 500 ml room met 80 g kristalsuiker. Breek de chocolade in stukken en voeg toe aan de warme room. Meng goed. Zet het vuur uit. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer door het warme mengsel. Verdeel over 4 glaasjes en zet minstens 4 uur in de koelkast.
- Week 2 gelatineblaadjes in koud water. Verwarm ondertussen 500 ml room met 20 g kristalsuiker. Voeg de koffie toe en meng goed. Zet het vuur uit. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer door he warme mengsel. Laat het mengsel afkoelen tot het lauw aanvoelt. Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de koffie-panna cotta over de glaasjes. Zet terug minstens 4 uur in de koelkast.
- Haal de panna cottaglaasjes uit de koelkast. Klop de resterende 0,25 l room met de poedersuiker op tot een stevige slagroom. Verdeel een toefje slagroom over de glaasjes en decoreer met een suikerpopje.